Auteur Topic:  Handleiding TS2019 content installeren  (gelezen 101 keer)

David

  • Forumbeheerder
  • Nieuweling
  • *****
  • Berichten: 16
  • Karma: +1/-0
    • Bekijk profiel
Handleiding TS2019 content installeren
« Gepost op: 9 december 2019, 14:45:47 »
Hoe installeer ik downloads in TS 2019
Train Simulator 2019 is een erg mooie simulator. Je kunt deze game nog veel mooier maken door content te downloaden. Uiteraard kunnen de makers van TS2019 niet alles zelf bouwen en daarom zijn er mensen die zelf content bouwen en deze in TS2019 zetten. Deze content wordt aangeboden op een site en is dan te downloaden. We zien dat het installeren van deze content nog weleens op problemen stuit. In deze gids ga ik duidelijk maken he je content dient te installeren.

Om content te installeren zijn er 3 mogelijkheden. Bij de meeste downloads zit de content in een .rar of .zip bestand. Installeer in dat geval respectievelijk winrar of 7zip.

Mogelijkheid 1: Er is een .rwp bestandje meegeleverd.
Als er bij de download een .rwp bestand zit dient deze te worden geïnstalleerd op de volgende manier: ga naar
 C:/program files (x86)/steam/steamapps/common/Railworks/.
Zoek het bestandje Utilities.exe op. Indien gevonden plaats dit dan op uw bureaublad.
Open nu Utilities.exe en klik op 'Package Manager'. Klik op install en zoek het .rwp bestandje op. Klik nu dubbel op het .rwp bestandje en hij zal hem gaan installeren.

Mogelijkheid 2: Er is een map meegeleverd.
In het geval dat er geen .rwp bestand zit bij de download maar wel een map dan moet u het volgende doen: Bij de download op internet staat meestal de naam van de maker. De author. Nu moet u gaan kijken wat voor map is meegeleverd. Als de map de naam 'Assets' heeft dan doet u dit: Open de map 'assets'. Kopieer alle mappen die daar in staan en plak ze in,
C:/program files (x86)/steam/steamapps/common/railworks/assets/.

Als de naam van de meegeleverde map dezelfde is als de naam van de author dan kopieert u die map en plaatst u deze eveneens hier:
C:/program files (x86)/steam/steamapps/common/railworks/assets/.

Als de meegeleverde map geen map is met 'assets' als naam of de naam van de author, dan is het waarschijnlijk het product zelf. U doet in dit geval dit:
Kopieer de map die meegeleverd is. Ga naar,
C:/program files (x86)/steam/steamapps/common/railworks/assets/.
Maak hier een nieuwe map aan met de naam van de author. Plaats in deze map de meegeleverde map.

Mogelijkheid 3: Er is een .exe bestandje meegeleverd.
In dit geval is het heel makkelijk. U klikt dubbel op het .exe bestandje en doorloopt de exe. Deze .exe installeert de bestanden uit zichzelf op de goeie plaats. Controleer nog wel even of de juiste locatie is ingevuld. Bij buitenlandse content kan dit nog weleens verkeerd staan. U dient dit dan zelf aan te passen naar de juiste locatie. Na dat u dit hebt gedaan kunt u ze gebruiken in TS 2019.

Komt u er na deze handleiding niet uit? Plaats dan een nieuw topic.

Succes en veel plezier!

Deze handleiding is geschreven door Stoompower. Aanvullingen zijn altijd welkom. Reacties mogen in dit topic, maar zullen indien verwerkt ook weer worden verwijderd om dit topic overzichtelijk te houden. Aanvullingen mogen ook via de PM naar david_meyer30.

N.B.: in deze handleiding wordt gesproken over TS2019. Deze handleiding geldt ook voor TS201x